Eliminarea pensiilor parlamentarilor încaieră liderii Coaliției

Mai mulți aleși ai PNL și PSD s-au atacat și ironizat după adoptarea eliminării pensiilor speciale ale parlamentarilor, care a trecut de legislativ cu un vot covârșitor.

Tonul a fost dat de Dan Motreanu, prim-vicepreședinte al PNL. “Marcel Ciolacu ar trebui să își depună mandatul de premier dacă proiectul prin care pretinde că sunt eliminate pensiile speciale ale parlamentarilor este respins de Curtea Constituțională. Parlamentarii beneficiază astăzi de pensii speciale din cauza unei legi care a intrat în vigoare în 2015, printre semnatari aflându-se Marcel Ciolacu.În toți acești ani, PNL a susținut că toate pensiile trebuie calculate pe bază de contributivitate. Parlamentul a votat două proiecte ale PNL – privind anularea și, ulterior, impozitarea tuturor pensiilor speciale, dar, din păcate, au fost respinse de CCR. Astăzi Marcel Ciolacu se bate cu pumnii în piept că ar fi eliminat pensiile speciale pentru parlamentari. De fapt, proiectul depus de Alfred Simonis (PSD) este în mod intenționat neconstituțional”, a afirmat Dan Motreanu, despre o lege care, potrivit lui, ar avea probleme de constituționalitate. Cu toate acestea, 101 colegi liberali au votat-o.

Și Robert Sighiartău, vicepreședinte al PNL, a cerut ca premierul să facă un pas în spate dacă proiectul pică la CCR. “Marcel Ciolacu continuă aceeași strategie ticaloasă pe care a dus-o la adresa PNL, dar de data asta din calitatea de prim-ministru. Ca atare, îi lansez o provocare lui Marcel Ciolacu în care onoarea joacă un rol important. Asta pentru că dânsul pune un mare preț, așa cum a declarat-o de multe ori, pe statura morală a unui om politic. Domnule Ciolacu, dacă CCR declară neconstituțională legea pe care am votat-o astăzi în parlament, vă rog să vă onorați cu demnitate cuvântul și să faceți un pas în spate. Pentru că ați stiut că legea va fi neconstituțională și ați mințit poporul român, atacând PNL”, a punctat Sighiartău. De altfel, deputatul PNL a avut și critici interne la adresa lui Ciucă, solicitând o strategie de comunicare mai eficientă, precum și un raport privind modul cum s-a mișcat în presă echipa de conducere în ultimul an și jumătate, susțin surse din PNL.

Replica a venit prima dată de la Marian Mina, președintele PNL Giurgiu. “Motreanu, colegul tău Rareş Bogdan desfiinţa pensiile speciale în 30 de zile… De vreo 3 ani! Ciolacu chiar a reuşit în 11 zile! Asta este diferenţa între noi. Voi sunteţi nişte scandalagii de doi bani, care nu aveţi nicio treabă cu ideea de guvernare.Voi sunteţi nişte scandalagii de doi bani, care nu aveţi nicio treabă cu ideea de guvernare. Lătraţi la gard în continuare, noi ne vedem de reforme şi de economie”, a precizat Mina.

Și Marcel Ciolacu a ales să ironizeze declarația lui Motreanu. Întrebat dacă și-ar depune mandatul, șeful PSD a punctat: “Categoric! Și mă duc la CCR ca pe urmă să decid şi în locul CCR-ului, nu? Trăim într-o ţară liberă şi toată lumea are dreptul de a avea opinii”. “Am un program coerent de care mă voi ţine în fiecare zi”, a completat Ciolacu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *