Elon Musk dă fiori: Anunță că va concedia 75% din angajații Twitter dacă preia compania

Elon Musk intenţionează să elimine aproape 75% din posturi la platforma de reţea socială Twitter dacă preia compania, a relatat joi Washington Post, citat vineri de DPA. Musk plănuieşte să reducă numărul de angajaţi la companie de la 7.500 la aproximativ 2.000, potrivit Washington Post.

Twitter plănuia deja reduceri semnificative, cu eliminarea a 25% din personal până la sfârşitul anului 2023 şi închiderea centrelor de date cheie, scrie Washington Post. Cu toate acestea, potrivit ziarului american, planurile miliardarului ar avea impact asupra utilizatorilor Twitter, cu un risc crescut de piratare şi expunere la material ofensator. Musk a propus iniţial să cumpere compania, dar a dat înapoi în aprilie, spunând că Twitter a făcut afirmaţii false cu privire la numărul de conturi false de pe platformă.

Ca răspuns, Twitter l-a dat în judecată pe Musk, pentru a-l forţa să încheie acordul. Un proces de cinci zile a fost programat la începutul acestei luni în statul Delaware (estul SUA), totuşi între timp Musk şi-a confirmat oferta iniţială.

Dar miliardarul şi platforma de social media încă sunt în dispută privind detaliile importante care trebuie clarificate pentru a finaliza acordul şi există în continuare o incertitudine asupra tranzacţiei.

Pentru a evita procesul, Musk trebuie să finalizeze afacerea de 44 de miliarde de dolari până la 28 octombrie. Compania Twitter le-a dat joi asigurări angajaţilor săi că nu intenţionează să realizeze concedieri masive, în pofida relatărilor The Washington Post, transmite EFE.

Într-un e-mail intern, avocatul principal al companiei, Sean Edgett, a declarat că Twitter nu pregăteşte concedieri, la doar câteva ore după apariţia articolului din The Washington Post.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *