Explozie uriașă la o fabrică de reciclare din Marea Britanie

Un fulger a provocat o explozie uriașă, la o fabrică de reciclare a deșeurilor alimentare din Oxfordshire, Marea Britanie.

Martorii au raportat că au văzut o minge de foc luminând cerul nopții, imediat după explozia de la Centrala Severn Trent Green Power din Cassington, la nord de Oxford, notează BBC News.

Compania a spus că lovitura a făcut ca unul dintre rezervoarele sale de biogaz să explodeze. Incidentul a avut loc luni seara, în jurul orei locale 19:20.

Din fericire nu au fost victime, iar pompierii au intervenit rapid pentru a securiza zona.

40 de pompieri au fost mobilizați, cu șase autospeciale. De asemenea, polițiștii și cel puțin patru ambulanțe au fost dislocate la uzina, care procesează deșeurile alimentare transformându-se în biogaz.

Serviciul de Ambulanță South Central a confirmat că paramedicii au mers la fața locului, dar au stat în așteptare, ajutând poliția și pompierii.

“Nu au fost raportate victime până la acest moment”, a declarat un purtător de cuvânt al serviciului de ambulanță.

Consiliul Județean Oxfordshire a declarat că echipajele de pompieri foloseau un aparat aerian și un rezervor de apă, în timp ce luptau cu flăcările.

Potrivit forțelor de ordine, drumul A40 a fost închis, între Wolvercote și Eynsham, ca urmare a incidentului, dar s-a redeschis la scurt timp.

“Pentru a asigura siguranța publică, locuitorii din apropiere sunt rugați să stea acasă, să închidă ferestrele și ușile și să nu vină la fața locului”, a mai fost avertismentul unui purtător de cuvânt al poliției.

Locuitorii au raportat întreruperi de curent în Witney, Burford, Chipping Norton și Milton-under-Wychwood.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *