FBI trage alarma: Reţelele Huawei ar putea bloca arsenalul atomic al SUA

Potrivit unei investigaţii a serviciilor secrete americane, compania chineză a implantat deja pe teritoriul SUA tehnologie capabilă să distrugă procedurile de utilizare a arsenalului nuclear.

În anul 2020, în pandemie plină, preşedintele de atunci al Statelor Unite, Donald Trump, a tunat oublic împotriva chinezului Huawei, lider mondial în reţelele de telecomunicaţii.

Acum, CNN a descoperit că nu era o problemă comercială banală sau o strategie de supremaţie tehnologică, ci o problemă de securitate naţională. Unele reţele chineze deja situate pe teritoriul american ar fi “capabile să intercepteze comunicaţiile militare americane” și să “blocheze procedurile legate de arsenalul nuclear strategic şi tactic”, relatează ancheta FBI.

După 5 luni de război rusesc în Ucraina, China lui Xi Jinping ar avea cea mai înfricoşătoare putere în mâinile sale: capacitatea de a bloca efectul de descurajare al focoaselor nucleare. Guvernul chinez neagă, însă precedentele nu lipsesc: în 2017, FBI-ul a blocat un proiect faraonic de a construi o grădină în cel mai înalt punct din Washington. Serviciile secrete au devenit suspicioase când au citit că tehnologia situată în cel mai înalt punct al dealului ar fi trebuit să fie asamblată cu piese aduse pe teritoriul SUA în servietele diplomatice.

Sursele FBI au recunoscut pentru CNN că ar fi foarte greu de demonstrat că datorită antenelor a existat un furt efectiv de date către Beijing, dar simpla existenţă a acestei posibile ferestre asupra celor mai secrete proceduri militare din Statele Unite este mai mult decât suficientă pentru a suna o alertă de securitate naţională.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *