Foamete în Coreea de Nord. Kim Jong Un ordonă mărirea producției de hrană și “creșterea randamentului la hectar”

Liderul nord-coreean Kim Jong Un le-a ordonat agricultorilor să crească producţia de hrană, a relatat joi media de stat, pe fondul crizei alimentare cu care se confruntă ţara, informează dpa şi AFP. Kim i-a îndemnat pe agricultori să se concentreze pe sporirea producţiei de grâne şi să îndeplinească obiectivele anuale “fără greş”, cu prilejul unei reuniuni a Partidului Muncitoresc Coreean.

Guvernul de la Phenian consideră dezvoltarea agricolă o chestiune de importanţă “strategică”, a subliniat Kim Jong Un.

“Pentru a realiza obiectivele măreţe pe termen lung de dezvoltare rurală, este necesară întărirea decisivă a îndrumării partidului în sectorul agriculturii şi îmbunătăţirea activităţii partidului în mediu rural”, a explicat liderul nord-coreean.

Acesta a insistat că trebuie să se acorde atenţie “depăşirii dezechilibrelor în orientările pentru agricultură” şi “creşterii randamentului la hectar în toate exploatările agricole”, a consemnat KCNA, agenția oficială de presă din Coreea de Nord.

Coreea de Nord, izolată pe plan internaţional din cauza programului său de înarmare nucleară, este dependentă de mult timp de ajutor alimentar extern, atât ca urmare a unor dezastre naturale, cât şi a propriilor greşeli de management. Mai mult, ţara a fost greu încercată de pandemia de coronavirus, care i-a sporit izolarea.

Ministerul sud-coreean al Unificării a semnalat la sfârşitul lui februarie că în Coreea de Nord s-au produs şi decese din cauza foametei.

Kim Jong Un a făcut referire încă din 2021 la aceste dificultăţi, spunând atunci că situaţia alimentară din ţară a devenit “tensionată” şi avertizând populaţia să se pregătească pentru “ce e mai rău”.

Potrivit Programului alimentar mondial al ONU, circa 10,7 milioane de nord-coreeni suferă de subnutriţie, dintr-o populaţie totală de 25,9 milioane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *