Fost ministru al Muncii, atac virulent la adresa PSD: Dumnezeu le dă unora mintea de pe urmă!

Fostul ministru al Muncii, deputatul PNL Raluca Turcan, lansează un atac împotriva celor de la PSD, după ce coaliția a decis creșterea pensiilor. Turcan susține că PSD-iștilor le-a “dat Dumnezeu mintea de pe urmă” și au acceptat ca toate pensiile să crească cu un procent echitabil.

“Majorarea pensiilor nu este nici cu 6,2%, nici cu 10% și nici diferențiată și inechitabilă! Punctul de pensie va crește cu 12,5% de la 1 ianuarie. Este a treia majorare semnificativă a pensiilor pe care PNL o realizează în ultimii 3 ani, după majorarea cu 14% în septembrie 2020 și cea cu 10% din ianuarie 2022. Decizia de ieri a coaliției este un pas important înainte.

Apreciez faptul că în anul 2023 vor fi acordate ajutoare țintite, respectându-se principiile după care acestea au fost create în mandatul meu, adică exclusiv persoanelor cu venituri mici și nu de-a valma, oricui, așa cum vehiculau unii și alții.

Mă bucur că nu au fost uitate nici măsurile de sprijin pentru persoanele cu handicap, care vor primi cea de-a 13-a indemnizație și nici indemnizațiile pentru veteranii și văduvele de război, care vor crește cu cca.30%.

Este bine când Dumnezeu le dă unora mintea cea de pe urmă, deși, de vreo două luni de zile au băgat panică, în mod nejustificat, în milioane de pensionari. S-a invocat, incorect, că majorarea nu este posibilă pentru că depășim plafonul de 9,4% din PIB sau că pensiile contributive ajung la cuantumuri de zeci de mii de lei și că trebuie o majorare diferențiată. În final, adevărul a ieșit la suprafață! Se poate, nu depășim 9,4% din PIB, iar pensiile de zeci de mii de lei nu sunt cele care rezultă din contributivitate!

Sper că decizia favorabilă adoptată ieri în coaliție să nu-i determine pe responsabilii din Ministerul Muncii sa considere că nu mai avem nevoie de reforma pensiilor, că inechitățile din sistem au dispărut peste noapte sau că românii au uitat de pensiile speciale și de pensionările la 45 de ani.”, scrie Raluca Turcan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *