Franța este un susținător al României în vederea aderării la Schengen

Șeful statului susține că Franța este un susținător al României în vederea aderării la Schengen și i-a mulțumit omologului francez pentru tot sprijinul. Iohannis a ținut să precizeze că România este pregătite să adere, fapt confirmat de rezultatele pozitive ale ultimei evaluări.

“Am avut în această seară o întrevedere foarte bună cu Președintele Emmanuel Macron, la Palatul Élysée. Franța este un susținător al aderării țării noastre la Spațiul Schengen, iar în discuția noastră i-am mulțumit Președintelui Macron pentru sprijinul său puternic. România este pregătită să adere, o confirmă și rezultatele pozitive ale misiunii recente de evaluare. În plus, extinderea Spațiului Schengen va contribui la consolidarea securității și a rezilienței Uniunii Europene în ansamblul său”, a precizat președintele pe Facebook.

Iohannis a punctat în timpul discuției contribuția adusă de prezența militară franceză din România în ceea ce privește întărirea Flancului Estic, dar și aprofundarea Parteneriatului Strategic dintre cele două țări.

De asemenea, cei doi oficiali au discutat și despre evoluția situației de securitate din Ucraina și demararea procesului de reconstrucție a zonelor afectate de război.

“În ceea ce privește situația de securitate, Franța este și aici alături de noi, prezența militară consistentă a trupelor franceze în România contribuie semnificativ la întărirea Flancului Estic al NATO. Aprofundarea Parteneriatului Strategic dintre statele noastre, evoluția situației de securitate din Ucraina și demararea procesului de reconstrucție a zonelor afectate de război au fost teme pe care le-am abordat astăzi în dialogul foarte bun pe care l-am avut cu Președintele Macron”, susține Klaus Iohannis.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *