Franța, Italia și România insistă pentru un plafon maxim de preţ al gazului european

Pentru a ajuta consumatorii de energie, Franța, Italia, România și încă o duzină de țări din UE propun insistent instaurarea unui plafon maxim de preț al gazelor la nivelul UE.

Numai că se lovesc de opoziția unor țări precum Țările de Jos și Germania, care se tem că furnizorii își pot vinde gazul natural în altă parte, relatează Euronews.

Comisia Europeană propune un plafon temporar de preț și mai propune ca membrii UE să își unească forțele pentru a cumpăra împreună gaze, scăzându-le astfel prețul.

Dacă săptămâna viitoare miniștrii energiei nu reușesc să ajungă la un acord, atunci șefii de guvern vor trebui să găsească o soluție la summitul din 15 decembrie.

Pentru a evita închiderea companiilor dependente de energie, Uniunea Europeană ar putea mări din nou sprijinul acordat consumatorilor de gaze și electricitate.

De la începutul crizei energetice (septembrie 2021), în țările Uniunii au fost alocate ajutoare în valoare de aproape 600 de miliarde de euro pentru a proteja consumatorii și întreprinderile de creșterea costurilor energiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *