Galaţiul ar putea deveni cel mai mare port de containere din UE

O investiţie de aproximativ 100 mil. euro ar putea transforma Galaţiul în cel mai mare port de containere din UE, a anunţat primarul oraşului de la malul Dunării, Ionuţ Pucheanu, în timpul unei conferinţe organizate de Ziarul Financiar.

Investiţia ar urma să fie realizată cu fonduri europene. Astfel, nave de mare tonaj ar putea ajunge la Galaţi şi la Brăila.

“Nave de până în 15.000 de tone ar putea ajunge la Galaţi şi Brăila şi chiar ne-am putea transforma în poarta de intrare a UE după ce se va finaliza acest proiect”, a declarat Ionuţ Pucheanu, primarul Galaţiului.

Unul din proiectele mari de infrastructură din Galaţi îl reprezintă dezvoltarea unei platforme multimodale în zona porturilor din Galaţi, care va permite navelor de capacitate mare să ajungă în această zonă.

“Cred că putem vorbi de unul din cele mai importante proiecte, cele trei porturi din Galaţi vor fi transformate într-unul singur pentru o platformă multimodală. Portul Galaţi ar putea să devină cel mai mare port de containere”, a spus Ionuţ Pucheanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *