Garda de Mediu Constanţa a amendat o firmă de construcţii cu 60.000 de lei pentru că a depozitat într-o parcare deşeuri provenite din lucrări de decopertare a străzilor şi trotuarelor. Cantitatea de deşeuri a fost estimată la 6.000 de tone

Garda de Mediu Constanţa a amendat o firmă de construcţii cu 60.000 de lei pentru că a depozitat deşeuri provenite din lucrări de decopertare a străzilor şi trotuarelor într-o parcare din municipiul Constanţa, precizând că în zona respectivă se aflau aproximativ 6.000 de tone de deşeuri.

Garda de Mediu Constanţa a anunţat luni, printr-un comunicat de presă, că a finalizat controlul la organizarea de şantier din zona Poarta 1 a Portului Constanţa.

“Comisarii Gărzii de Mediu Constanţa au constatat că într-o incintă împrejmuită cu gard de plasă sunt depozitate deşeuri inerte, în grămezi cu înălţimea de 4-6 metri, pe o suprafaţă de circa 1000 metri pătraţi. Amplasamentul are destinaţia de parcare, aflată în administrarea Primăriei Constanţa, putând fi utilizată de antreprenor ca organizare de şantier pentru depozitarea materialelor de construcţii (pavele, cabluri, s.a.) – proiectul «Acces şi mobilitate pietonală în zona centrală a Municipiului Constanta», beneficiar UAT Constanţa”, se arată în comunicat.

Garda de Mediu a precizat că deşeurile provin din lucrări de decopertare a străzilor şi trotuarelor din municipiu, cantitatea estimată fiind de aproximativ 6000 tone.

“Astfel, în incinta organizării de şantier s-a realizat o depozitare neautorizata de deşeuri preponderent inerte, amplasament unde nu există mijloace proprii de tratare a deşeurilor. Firma de construcţii nu a luat măsuri de gestionare a deşeurilor în condiţii de protecţie a mediului, fiind amendată cu 60.000 lei pentru nerespectarea prevederilor OUG 92/2021 privind regimul deşeurilor”, a menţionat sursa citată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *