Germania examinează toate componentele chineze care sunt deja instalate în reţeaua 5G a ţării

Ministerul de Interne al Germaniei examinează toate componentele chineze care sunt deja instalate în reţeaua 5G a ţării, a declarat duminică ministrul Nancy Faeser, în timp ce Berlinul îşi reevaluează relaţia cu principalul partener comercial, China, transmite Reuters.

“Trebuie să ne protejăm reţelele de comunicaţii”, a declarat Faeser pentru ziarul Bild am Sonntag, adăugând că cele trei priorităţi ale examinării au fost identificarea riscurilor, evitarea pericolelor şi evitarea dependenţelor.

Ea a scus că “acest lucru este valabil mai ales pentru infrastructura noastră critică”.

Germania a luat în considerare interzicerea anumitor componente de la companiile chineze Huawei şi ZTE în reţelele sale de telecomunicaţii, a declarat luna trecută o sursă guvernamentală pentru Reuters, într-o mişcare potenţial semnificativă pentru a aborda problemele de securitate.

Guvernul german s-a ferit de a identifica în mod expres Huawei, dar există îngrijorări că legăturile strânse ale unor astfel de companii cu serviciile de securitate ale Beijingului înseamnă că încorporarea lor în reţelele mobile ale viitorului ar putea oferi spionilor şi chiar sabotorilor chinezi acces la infrastructura esenţială.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *