Germania revine pe scena marilor puteri militare. Departamentul de Stat al SUA aprobă o potenţială vânzare de avioane F-35

Departamentul de Stat al SUA a aprobat o posibilă vânzare militară externă către Germania de avioane de luptă F-35, muniţii şi echipamente conexe, la un cost estimat la 8,4 miliarde de dolari, a anunţat joi Pentagonul.

Potenţialul acord pentru avionul de luptă de generația a 5-a a venit după ce cancelarul german Olaf Scholz a promis o modernizare a armatei în urma invaziei Rusiei în Ucraina, potrivit Reuters .

Printre principalii contractori pentru această afacere se numără Lockheed Martin Corp, Boeing şi Raytheon Technologies Corp, a precizat Pentagonul.

Agenţia de Cooperare pentru Securitate şi Apărare a Pentagonului a notificat joi Congresul cu privire la posibila vânzare.

În ciuda aprobării de către Departamentul de Stat, notificarea nu indică faptul că un contract a fost semnat sau că negocierile s-au încheiat.

Notificarea unei potenţiale vânzări este cerută de lege.

Germania a declarat în martie că va cumpăra 35 de avioane de luptă americane F-35 pentru a-şi înlocui Tornado-ul îmbătrânit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *