Giorgia Meloni şi fiica sa au fost ţinta unei ameninţări cu moartea pe internet

Prim-ministrul italian Giorgia Meloni şi fiica sa de 6 ani au primit ameninţări cu moartea pe internet din partea unui şomer supărat pe planurile guvernului de a reduce o subvenţie împotriva sărăciei, a anunţat miercuri poliţia, conform Reuters.

Sicilianul, în vârstă de 27 de ani, este anchetat pentru comportament ameninţător. Casa sa a fost percheziţionată, iar contul său de Twitter a fost închis, se arată într-un comunicat al poliţiei.

Guvernul de dreapta al lui Meloni vrea să limiteze aşa-numitul program de “venit al cetăţenilor” anul viitor, înainte de a elimina complet măsura în 2024, când va fi înlocuită cu o nouă prestaţie care nu a fost încă detaliată.

Meloni, care a preluat mandatul în octombrie, a criticat întotdeauna venitul cetăţenilor, care a fost introdus în 2019, argumentând că persoanele apte de muncă aflate în vârstă de muncă nu ar trebui să li se permită să trăiască pe termen nelimitat din subvenţiile de stat.

Conform propunerilor incluse în bugetul 2023, aflat în prezent în dezbatere în parlament, plăţile pentru venitul cetăţenilor vor fi retrase după opt luni, cu excepţia gospodăriilor cu copii, a persoanelor cu vârsta de cel puţin 60 de ani şi a persoanelor cu dizabilităţi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *