Google a sfidat noile legi date de Vladimir Putin și încasează o amendă uriașă în Rusia

Google a primit o amendă de aproape 365 de milioane de dolari în Rusia, pe motiv că YouTube nu ar fi şters clipuri video care contravin noilor legi.

Autoritatea în materie, Roskomnadzor, a emis o amendă pentru gigantul american Google în valoare de 21,1 miliarde de ruble, adică aproape 365 de milioane de dolari.

Motivul invocat este acela că YouTube, platformă video deţinută de Google, nu a şters „conţinutul ilegal care promovează terorism şi extremism”, precum şi clipuri care ar răspândi informaţii false în legătură cu Ucraina.

Roskomnadzor a ameninţat Google cu amenzi pentru exact acelaşi motiv încă din luna martie, spunând atunci că va începe cu penalizări progresive, de la aproximativ 95.000 de dolari, care pot urca până la 20% din veniturile anuale ale companiei.

În mai, Google a anunţat că va părăsi Rusia, după ce autorităţile au început să confişte unele din activele companiei. Subsidiara locală a depus actele pentru faliment în iunie.

Astfel, amenda aplicată acum ar putea să nu fie plătită de Google, în condiţiile în care gigantul american plănuieşte să nu mai activeze în ţara condusă autoritar de actualul regim.

După invadarea Ucrainei, Rusia a adoptat legi care pedepsesc aspru persoanele şi companiile care susţin alte informaţii decât cele furnizate oficial de la Kremlin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *