Grecia lungește gardul înalt de 5 m de la granița cu Turcia cu încă 35 de km

Grecia aproape va dubla lungimea gardului de oţel înalt de 5 metri ridicat de-a lungul râului Evros, la frontiera sa cu Turcia, transmite DPA.

Gardul, care are deja o lungime de 37,5 km, va fi extins cu încă 35 km de-a lungul Evrosului, a declarat ministrul pentru protecţia civilă, Takis Theodorikakos, aflat într-o vizită la faţa locului.

Noul segment va costa în jur de 100 milioane de euro şi va fi finanţat de la bugetul de stat, a precizat el.

Theodorikakos a fost însoţit de ambasadorii statelor membre ale Uniunii Europene, al Elveţiei şi al Marii Britanii, a relatat televiziunea de stat ERT.

Potrivit ministrului elen, în jur de 400 de persoane încearcă să intre ilegal în Grecia şi, astfel, în UE dinspre Turcia în fiecare zi.

Anul trecut, paza de frontieră a oprit peste 260.000 de migranţi care încercau să pătrundă. În plus, autorităţile spun că în 2022 au arestat în jur de 1.500 de suspecţi de trafic de persoane.

Asociaţii pentru drepturile omului acuză Atena şi Uniunea Europeană că resping înapoi în Turcia persoane care caută un viitor mai bun în Europa. Atena, în schimb, spune că Ankara ‘împinge’ aceste persoane, dându-le migranţilor interceptaţi alegerea de a reveni în Siria sau alte ţări, sau de a intra ilegal în Grecia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *