Grecii care au cumpărat Enel pregătesc o nouă lovitură de proporții în România: Mutarea depinde de un singur factor
Public Power Corporation SA se pregătește de o nouă lovitură pe piața economică din România. Consiliul Concurenţei anunţă că analizează tranzacţia prin care Public Power Corporation SA intenţionează să preia companiile Felix Renewable Holdings SRL, Tomis Team SA, Ovidiu Development SA, MW Team Invest SRL şi TMK Hydroenergy Power SRL.
“Consiliul Concurenţei analizează tranzacţia prin care Public Power Corporation SA intenţionează să preia companiile Felix Renewable Holdings SRL, Tomis Team SA, Ovidiu Development SA, MW Team Invest SRL şi TMK Hydroenergy Power SRL”, anunţă autoritatea de concurenţă.
Tranzacție vine după ce, luna trecută, PPC a achiziționat toate proiectele de generare de energie din surse regenerabile deţinute de fondul de investiţii Macquarie în România pentru un preț estimat la 700 de milioane de euro.
Recent PPC a anunțat începerea construcției în România a unui mare parc eolian cu o capacitate de 140 MW. Această investiţie vine după ce PPC a achiziţionat Enel România, care a consolidat EBITDA-ul companiei cu 100 de milioane de euro.
Public Power Corporation SA, activă în domeniul producerii şi furnizării de energie electrică din Grecia, este compania-mamă a mai multor filiale, care îşi desfăşoară activitatea în Grecia, România şi Macedonia de Nord (Grupul PPC). În România, Grupul PPC produce, furnizează şi distribuie energie electrică, furnizează gaze naturale şi prestează servicii complementare.
Tomis Team SA, Ovidiu Development SA şi TMK Hydroenergy Power SRL operează centrale de producere a energiei electrice din surse regenerabile cu o capacitate totală de aproximativ 629 MW. MW Team Invest SRL deţine unul dintre parcurile eoliene operate de Tomis Team SA, în timp ce Felix Renewable Holdings SRL este o societate de tip holding, potrivit Agerpres.
În conformitate cu prevederile Legii concurenţei (nr. 21/1996), această operaţiune trebuie autorizată de Consiliul Concurenţei, care o va evalua în scopul stabilirii compatibilităţii sale cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege.
Eventualele observaţii şi puncte de vedere pot fi transmise autorităţii de concurenţă în termen de 20 zile.