Greta Thunberg, acuzată din nou de nerespectarea unui ordin al poliţiei. Ea riscă şase luni de închisoare

Activista suedeză de mediu Greta Thunberg a fost acuzată vineri de nerespectarea unui ordin al poliţiei, la mai puţin de două luni după ce a fost condamnată şi amendată pentru aceeaşi infracţiune.

Thunberg, în vârstă de 20 de ani, a fost amendată cu 1.500 de coroane suedeze (134 de dolari) de un tribunal suedez pe 24 iulie pentru că nu a părăsit un protest la ordinul poliţiei.

Imediat după verdict, Thunberg şi alţi activişti ai grupului ecologist ”Reclaim the Future” au blocat drumul pentru camioanele petroliere în portul Malmo şi au fost din nou îndepărtaţi cu forţa de poliţie.

“Manifestaţia nu a avut un permis şi a dus la blocarea traficului auto. Fata a refuzat să se supună ordinului poliţiei de a părăsi locul faptei”, a precizat procurorul într-un comunicat.

Thunberg, care a devenit imaginea tinerilor activişti de mediu din întreaga lume după ce a organizat proteste săptămânale în faţa parlamentului suedez, ar putea primi o pedeapsă mai aspră dacă va fi condamnată a doua oară, relatează Reuters . Nerespectarea unui ordin al poliţiei este pasibilă de o pedeapsă maximă de şase luni de închisoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *