Greva continuă la Hollywood. Pozițiile celor două tabere nu s-au apropiat

După negocieri eșuate, scenariștii au organizat proteste de amploare luna trecută, însă fără rezultate concrete.

Studiourile au făcut oferte pentru măriri de salarii, condiții de muncă mai bune și reglementarea utilizării inteligenței artificiale.

Punctul nevralgic al discuțiilor este împărțirea veniturilor din streaming, sistemul actual le dă scenariștilor o sumă fixă, iar ei doresc restructurarea sistemului.

Reprezentanții scenariștilor și actorilor de la Hollywood au avut o nouă rundă de întâlniri cu șefii studiourilor, iar pozițiile celor două tabere nu s-au apropiat, scrie BBC.

Sindicatul revendică lucruri care le doreau de mai mult timp, în primul rând actorii sunt plătiți în funcție de popularitatea filmului în care joacă cu cât sunt mai vizionate firmele în care joacă cu atât primesc bani mai mulți.

În schimb scenariștii primesc o sumă fixă, dar ei vor să fie plătiți la fel ca actorii, în funcție de popularitate filmului, totuși, unii scenariști au folosit inteligența artificială pentru a scrie secenarii și asta i-a nemulțumit pe șefii de la Hollywood.

Negocierile nu au ajuns prea departe, iar sindicatul scenariștilor s-a întâlnit cu marile studiouri precum: Disney, Universal sau Netflix și practic studiourile au încercat să îi convingă că oferta făcută de ei este cea mai bună.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *