Hidroelectrica încă nu a reuşit să angajeze IT-işti care să pună la punct noile softuri de facturare

Compania de stat Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie electrică din România, până nu demult cu cea mai avantajoasă ofertă de furnizare pentru gospodăriile populaţiei, ajunsă la finalul anului trecut la o pondere de peste 25% din total a vânzărilor de energie cu amănuntul către clienţi finali şi care de-abia a început să emită facturile aferente consumului lunii noiembrie 2022, nu a reuşit deocamdată să contracteze o firmă IT care să extindă serviciile digitale asigurate de portalul Hidroelectrica dedicat activităţii de furnizare.

Licitaţia organizată în acest scop în martie, cu argumentul că angajările suplimentare de personal din ultima perioadă nu făceau faţă valului de noi clienţi finali, precum şi complicaţiilor aduse de schimbările dese de legislaţie, a fost anulată. Singura ofertă depusă a venit din partea firmei de dezvoltare de software, integrare de sisteme şi consultanţă tehnică R Systems Computaris Europe SRL, controlată de compania britanică R Systems Computaris International Limited.

Procedura de achiziţie a fost reluată de curând, valoarea contractului ce se vrea a fi atribuit, cu durata de 12 luni, fiind estimată la aproape 400.000 euro plus TVA. Aceasta are ca obiect ″Suport tehnic, mentenanţă corectivă şi evolutivă, administrarea, operarea aplicaţiei de management al contractelor de furnizare şi facturare clienţi casnici si noncasnici, mentenanţă evolutivă a portalului de servicii digitale Hidroelectrica şi dezvoltări de automatizări robotice″.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *