IBM reduce 3.900 de locuri de muncă şi prezintă o creştere anuală a veniturilor mai slabă decât în 2022

IBM Corp a anunţat miercuri 3.900 de concedieri, precum şi faptul că a ratat ţinta anuală de numerar, atenuând depăşirea estimărilor privind veniturile în trimestrul al patrulea, scrie Reuters.

Directorul financiar James Kavanaugh a declarat pentru Reuters că firma este în continuare “angajată în cercetare şi dezvoltare în relaţia cu clienţii”.

Concedierile – legate de divizarea afacerii sale Kyndryl şi a unei părţi din unitatea de inteligenţă artificială Watson Health – vor cauza o taxă de 300 de milioane de dolari în perioada ianuarie-martie, a precizat IBM.

Fluxul de numerar al IBM pentru 2022 a fost de 9,3 miliarde de dolari, sub ţinta de 10 miliarde de dolari, din cauza nevoilor de capital de lucru mai mari.

De asemenea, compania a prognozat o creştere anuală a veniturilor mai slabă decât cea de 12% pe care a raportat-o anul trecut, în condiţiile în care cererea de digitalizare a afacerilor, generată de pandemie, a făcut loc unor cheltuieli prudente din partea clienţilor, pe fondul temerilor tot mai mari legate de recesiune.

În octombrie, IBM a semnalat o slăbiciune în ceea ce priveşte noile rezervări în Europa de Vest, în timp ce compania similară Accenture Plc a remarcat reducerea activităţii de consultanţă. Cognizant Technology Solutions Corp şi-a redus în noiembrie prognoza pentru 2022 din cauza unei scăderi a contractelor.

Veniturile totale au rămas stabile la 16,69 miliarde de dolari în perioada menţionată, comparativ cu estimările analiştilor de 16,40 miliarde de dolari, potrivit Refinitiv.

Pentru anul 2022, IBM a înregistrat o creştere a veniturilor de 5,5%, cea mai mare din ultimul deceniu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *