Ieșire explozivă a ministrului German al Apărării pe tema blindatelor dorite de Ucraina: Nu putem jefui resursele Armatei

Ministrul german al apărării, Christine Lambrecht, a respins joi posibilitatea livrării de vehicule de transport blindate către Ucraina, declarând că ea nu poate “jefui” resursele armatei germane, informează dpa. “Noi susţinem Ucraina cu tot ce este posibil şi responsabil. Însă noi trebuie să garantăm capabilitatea defensivă a Germaniei”, a subliniat Lambrecht. Germania a început să livreze Ucrainei echipament militar mai greu, precum tancuri antiaeriene, chiar dacă mult mai târziu decât ceruse Kievul. Liderii ucraineni continuă să preseze aliaţii occidentali să-i trimită mai mult echipament pentru a putea respinge forţele militare ruse, scrie Agerpres.

“Este iresponsabil să vrei să jefuieşti Bundeswehr, mai ales în aceste vremuri, şi cu atât mai mult să ignori sfatul militar al Inspectorului General”, a spus Lambrecht. Inspectorul General al armatei germane, Eberhard Zorn – militarul german cu cel mai înalt grad – a declarat înainte de aceasta că Bundeswehr nu poate deocamdată să se lipsească de tancurile de transport Fuchs (Fox). Opoziţia conservatoare din Parlamentul german îndeamnă la livrarea rapidă a 200 de vehicule de transport către Ucraina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *