Imagini dezolante în apele Lacului Sărat din Brăila. Zeci de păsări din specii protejate, împușcate “pentru distracție”

În ultimele zile, în spațiul online au apărut imagini dezolante din zona Lacului Sărat 2, Brăila, cu zeci de păsări din specii protejate care au fost împușcate. La originea acestui veritabil masacru ar fi unele persoane care ucid “pentru distracție”.

Pe site-urile de socializare, au apărut în weekend imagini cu mai multe păsări moarte sau rănite grav prin împușcare. Pozele au fost publicate pe Facebook de reprezentanții Asociației Euroteens.

Au fost găsite fără viață sau rănite grav mai multe păsări din diverse specii (pescăruși, fluierari). Acestea se aflau fie pe lac, fie la marginea apei. Cercetările arată clar că păsările au fost ucise sau rănite prin împușcare.

“Asociaţia Euroteens, prin preşedintele ei Stoica Cristinel Popa, şi Societatea Ornitologică Română – Sucursala Brăila, prin coordonatorul Marius Vernescu, reiau campania de informare cu privire la o problema de mediu pe rază judeţului Brăila, mai precis în zona Lacului Sărat 2.
În urmă unei deplasări în teren am identificat mai multe exemplare din diverse specii care erau rănite sau moarte. Cele rănite prezintă răni la nivelul unei singure aripi, ceea ce face că pasărea să nu mai poată zbura.
Un posibil motiv ar putea fi rănirea prin împuşcare a acestor păsări”, au transmis reprezentanţii asociaţiei, într-o postare pe pagina oficială de Facebook, apărută pe 27 iulie.

Tot în spațiul online, reprezentanţii Asociaţiei Euroteens au prezentat imagini cu acest masacru. Specialiști mai adaugă că speciile respective nu pot fi vânate legal în nicio perioada a anului.

“Evidențiem faptul că vânătoarea este interzisă în această perioada a anului, iar speciile care par a fi împuşcate nu pot fi vânate legal în nicio perioada a anului”, au mai explicat reprezentanții organizației.

Lacul Sărat 2, care este situat în Parcul Natural Balta Mică a Brăilei, este recunoscut ca fiind o zonă importantă de odihnă pentru zeci de specii de păsări rare. Aici, mai multe specii de păsări rare, precum raţa mare, corcodelul, lişiţa, cormoranul și egreta ajung anual.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *