Important general MAI, cercetat penal pentru că și-ar fi pus șoferul să-și asume, în locul lui, un accident

Procurorii au deschis un dosar potrivit căruia prim-adjunctul șefului IGSU, Cristian Radu, ar fi făcut un accident rutier în Capitală și vina a fost asumată de șoferul său.

Pe 8 noiembrie 2021, în jurul orei 7.30, Cristian Radu se afla la volanul mașinii de serviciu, un Volkswagen Passat, cu numărul de înmatriculare B-40-RYE. Mașina mergea pe șoseaua Mihai Bravu din București. În Volkswagen, pe locul din dreapta, se afla șoferul său, un plutonier adjutant șef, grad imediat inferior sublocotenentului.

Plutonierul susține că Radu era sub influența băuturilor alcoolice, pentru că băuse până târziu în noapte.

Pe șoseaua Mihai Bravu, Radu a pornit luminile de avertizare speciale, cu care sunt dotate și mașinile “civile” ale șefilor pompierilor. El a intrat pe șinele de tramvai, cu viteză mare. Potrivit mărturiei plutonierului, consemnată în dosarul penal, mașina a atins și 120-140 km/h. În stația de tramvai Laborator, vizavi de KFC Mihai Bravu, Cristian Radu a văzut un pieton care traversa strada regulamentar. Omul de pe “trecere” s-a grăbit și el, avea o trotinetă. Mașina avea viteză foarte mare, așa că Radu a tras de volan ca să-l evite pe pieton și s-a izbit de refugiul stației de tramvai, aflată la jumătatea distanței dintre Calea Vitan și Calea Dudești.

Radu Cristian i-a cerut șoferului să-și asume rolul de conducător auto și, în plus, să declare că în urma incidentului au rezultat doar pagube materiale minore și că nimeni nu a fost rănit.

Ulterior apariției în presă a informațiilor, IGSU a comunicat că Parchetul Militar de pe lângă Curtea Militară de Apel București a cerut “punerea la dispoziție a unor înscrisuri și citarea unor angajați ai IGSU, destinate verificării aspectelor care fac obiectul unui dosar penal”.

“Pentru derularea în cele mai bune condiții a anchetei penale, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență manifestă întreaga deschidere și disponibilitate la colaborare în raport cu structurile abilitate, prin transmiterea tuturor informațiilor necesare pe timpul desfășurării cercetărilor. În funcție de concluziile anchetei, instituția noastră va dispune măsurile legale care se vor impune. După finalizarea cercetărilor efectuate de către Parchetul Militar, vom putea pune la dispoziția opiniei publice orice informație cu referire la acest caz”, a adăugat IGSU.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *