În plin scandal al ‘azilelor groazei’, CL Voluntari a aprobat proiectul primarului Florentin Pandele de a construi un centru pentru vârstnici

Consiliul Local Voluntari a aprobat, miercuri, după o şedinţă cu scandal, proiectul propus de primarul Florentin Pandele de a construi un centru de zi de asistenţă şi recuperare persoane vârstnice. USR Ilfov acuză primarul că a ţinut blocată primăria, prin reprezentanţii Poliţiei Locale Voluntari şi prin deputatul PSD Daniel Ghiţă, iar accesul senatorului Ştefan Pălărie nu a fost permis decât foarte târziu.

Ştefan Pălărie (USR) afirmă că proiectul noului azil este “un exerciţiu cinic de imagine” al primarului Florentin Pandele, care nu a reuşit încă să răspundă tuturor întrebărilor legate de scandalul azilelor în care vârstnicii erau supuşi unor tratamente imumane. “Putem ajunge în situaţia în care abuzatorii din trecut să fie cei care vor patrona acest azil nou”, afirmă senatorul USR.

Consiliul Local Voluntari a discutat, în şedinţa de miercuri, proiectul propus de Florentin Pandele referitor la înfiinţarea unui centru de zi de asistenţă şi recuperare persoane vârstnice.

Senatorul USR Ştefan Pălărie, membru al Comisiei pentru muncă, familie şi protecţie socială din Senat, a vrut să participe la şedinţă, pentru a pune mai multe întrebări legate de oportunitatea acestui proiect.

Senatorul şi USR Ilfov acuză că Florentin Pandele a ţinut blocată primăria, accesul nefiindu-i permis decât după foarte mult timp.

Ştefan Pălărie consideră că ideea de a construi acum un nou cămin de bătrâni în Voluntari este doar un exerciţiu cinic de imagine al familiei Pandele, şi cu atât mai inoportună cu cât până acest moment nu au fost stabilite deficienţele în funcţionare ale diverselor servicii ale Primăriei – Direcţiei de Asistenţă Socială Voluntari, Poliţia Locală.

“Nu este decât un exerciţiu cinic de imagine. De ieri până astăzi a fost propus acest proiect care să atribuie din banii cetăţenilor 24 de milioane de lei (…) Nu avem încă răspunsuri la cum s-a asigurat domnul Pandele că abuzurile care se petreceau au fost identificate, clarificate şi eliminate. Mai mai mult decât atât, domnul Pandele ne spunea că nu are atribuţii. Primăria nu poate să facă lumină, iar astăzi suntem în situaţia în care, culmea, fără o curăţenie făcută în casă, se mai construieşte un azil, putând să ajungem în situaţia în care abuzatorii din trecut să fie cei care vor patrona acest azil nou”, a declarat Ştefan Pălărie.

Senatorul consideră că ar fi necesară o evaluare a situaţiei din acele cămine şi a ceea ce s-a petrecut acolo.

“Cum se poate gândi un nou azil, în condiţiile în care cei responsabili şi care au închis ochii nu au fost identificaţi de primărie şi se vor ocupa de un nou azil? De ce e nevoie de un azil care să fie şi sediu DAS, de ce au fost amestecate cele două investiţii? Acestea sunt întrebări legitime pe care le-am adresat consilierilor PSD şi la care nu am primit răspuns”, a mai afirmat Ştefan Pălărie.

În urma scandalului legat de azilele din Voluntari, în care mai mulţi vârstnici au fost supuşi unor tratamente degradante, Gabriela Firea, soţia primarului Florentin Pandele, a demisionat din funcţia de ministru al Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse, deşi a susţinut tot timpul că nu a avut nicio implicare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *