În prima sa ședință, noul Guvern a adoptat o ordonanţă de urgenţă prin care Ministerul Economiei a fuzionat cu Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului, fiind înfiinţată şi Agenţia Naţională pentru Sport, după desfiinţarea Ministerului Sportului

Guvernul a adoptat, joi în primă şedinţă a Cabinetului Ciolacu, ordonanţa de urgenţă privind stabilirea unor măsuri la nivelul administraţiei publice centrale. Actul normativ a fost adoptat având în vedere Hotărârea Parlamentului României 22/2023 pentru acordarea încrederii Guvernului, prin care au fost aprobate structura şi componenţa Executivului, precum şi programul de guvernare. Astfel, Ministerul Economiei este reorganizat ca urmare a fuziunii prin absorbţie cu Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului şi este înfiinţată Agenţia Naţională pentru Sport, ca urmare a desfiinţării Ministerului Sportului.

Potrivit comunicatului de presă al Executivului, ca urmare a acestor modificări intervenite în funcţionarea Guvernului, au fost aprobate următoarele măsuri:

“- Ministerul Economiei este reorganizat ca urmare a fuziunii prin absorbţie cu Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului, care a fost desfiinţat. Ca urmare a reorganizării prin fuziune prin absorbţie, Ministerul Economiei îşi schimbă denumirea în Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului.

  • Este înfiinţată Agenţia Naţională pentru Sport, în subordinea Guvernului şi coordonarea prim-ministrului, ca urmare a desfiinţării Ministerului Sportului.
  • Sunt stabilite atribuţiile viceprim-ministrului fără portofoliu, care va aviza actele normative cu impact bugetar”.

Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului este condus de senatorul PSD Ştefan Radu Oprea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *