Începe construirea noul spital modular!

Printr-o postare pe rețelele de socializare, Primăria Constanța anunță începerea lucrărilor la noul spital modular ce urmează a fi amplasat în curtea Spitalului Clinic de Boli Infecțioase ConstanțaȘ

“Lucrările de la spitalul modular intră în linie dreaptă. Pe 13 iulie 2023, s-a dat ordinul de începere a lucrărilor și s-a predat amplasamentul către societatea care executa noul Spital modular.

Corpul modular va avea 52 de paturi din care 10 paturi de ATI si va fi dotat cu Computer tomograf, RMN, farmacie și laborator. Structara modulara a fost gândita ca un nucleu al Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța și va asigura completarea serviciilor medicale pentru aceasta unitate.

Serviciile de imagistica sunt o premiera pentru SCBI care nu a avut in dotare CT si RMN.

Valoarea noului Spital modular este de 10 milioane de euro, iar termenul de finalizare este de 4 luni de la data începerii lucrărilor.

Proiectul vine în completarea amplelor lucrări de modernizare, reabilitare energetică si consolidare ale clădirii vechi a spitalului care se afla la stadiul de realizare a proiectului tehnic.

Reconstructia clădirii vechi de 85 de ani urmează sa demareze anul viitor după finalizarea spitalului modular.

In acest moment Contractul de finanțare pentru reabilitarea si consolidarea clădirii edificata in 1938 este semnat si are o valoare de aproximativ 27,8 milioane de lei, cu TVA, dintre care 11,8 milioane sunt alocați consolidării.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *