Incident la Vatican: un bărbat aflat la volanul unei maşini a forţat punctul de control

Un bărbat aflat la volanul unei maşini a forţat punctul de control de la Vatican. Gărzile au tras un foc de armă şi au reuşit să-l imobilizeze pe şofer în interiorul Vaticanului, potrivit Reuters.

Incidentul a avut loc joi seara, a anunţat biroul de presă al Sfântului Scaun.

Maşina s-a apropiat de una dintre intrările Vaticanului şi, după ce şoferul a fost refuzat de gărzile elveţiene, el s-a întors “cu mare viteză, forţând cele două puncte de control”. Un jandarm de la Vatican a tras un foc de armă asupra roţilor maşinii, dar nu a reuşit să o oprească. A fost emisă o alertă şi au fost închise toate intrările la Vatican.

Maşina a ajuns în interiorul Vaticanului “iar bărbatul a ieşit singur şi a fost imobilizat de jandarmerie”. Anchetatorii susţin că este vorba despre un bărbat cu probleme psihice. “El a fost imediat supus unui examen medical (…) care a constatat o alterare psihică gravă” a şoferului, au anunţat reprezentanţii Vaticanului.

Şoferul, a cărui identitate nu a fost precizată, a fost reţinut şi se află la dispoziţia autorităţilor judiciare, a precizat biroul de presă al Sfântului Scaun.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *