Incidentul cauzat de scrisorile capcană trimise către oficiali din Spania, departe de a fi clarificat: orice om cu acces la internet poate fi autorul

Cele șase scrisori – capcană cu material pirotehnic artizanal asemănător prafului de pușcă, trimise în Spania către ţinte importante, inclusiv premierului Pedro Sanchez, conțineau și mici bucăți de șrapnel, potrivit unor surse apropiate anchetei citate de EFE.

Fabricarea plicurilor, dintre care cel puțin patru au același scris, este simplă și ar fi putut fi realizată de oricine cu acces la internet, au precizat aceleași surse.

Primul a fost interceptat pe 24 noiembrie de către serviciile de securitate din Moncloa, în cadrul unei percheziții de rutină a corespondenței adresate premierului, iar ultimul plic a fost detectat și detonat joi la prânz.

Potrivit primelor investigații, în afară de cel adresat lui Pedro Sánchez, plicurile au fost trimise din Spania către ministrul Apărării, Margarita Robles, ambasadele Ucrainei și SUA, Centrul de sateliți al Uniunii Europene, situat la baza aeriană Torrejón de Ardoz, și o companie producătoare de arme din Zaragoza. Secretarul de stat pentru securitate, Rafael Pérez, a făcut apel la calm, precizând că investigațiile sunt încă în “faza inițială”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *