Inspecția Judiciară intervine – Se vor verifica toate dosarele legate de droguri din țară

Inspecția Judiciară intervine după cazul tânărului drogat care a lovit cu mașina un grup de opt persoane, în localitatea 2 Mai din Constanța. Instituția va verifica toate dosarele legate de droguri și infracțiuni conexe din parchetele din țară.

“Inspectorul-șef al Inspecției Judiciare a dispus efectuarea unui control tematic la nivel național privind cauzele având ca obiect deținerea de substanțe interzise și infracțiuni săvârșite sub influența acestora”, anunță Inspecția Judiciară.

În ultimii ani, aproape toate dosarele penale care vizat posesia de droguri pentru consum propriu au sfârșit prin renunțare la urmărirea penală. Consumatorii erau obligați doar să urmeze tratament de reabilitare și, eventual, să presteze muncă în folosul comunității.

În această situație s-a aflat și Vlad Pascu, tânărul care a condus drogat sâmbătă în localitatea 2 Mai din Constanța. Acesta a fost cercetat penal de DIICOT în 2022, dar în dosar s-a dispus renunțarea la urmărirea penală pentru că potențialele urmări ale faptei au fost considerate inferioare costurilor presupuse de procesul penal. Soluția propusă de procuror a fost încuviințată de Tribunalul București în ianuarie 2023.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *