Instanţa Supremă a Italiei dispune predarea lui Darius Vâlcov

Curtea Supremă de Casaţie a Italiei a respins ca inadmisibil recursul lui Darius Vâlcov, astfel că a rămas definitivă hotărârea Curţii de Apel din Napoli prin care s-a dispus predarea fostului ministru autorităţilor române, spune, marţi, ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu.

Alina Gorghiu, ministrul Justiţiei, a spus că marţi, Curtea Supremă de Casaţie a Italiei a respins ca inadmisibil recursul lui Darius Bogdan Vâlcov.

“Astfel, a rămas definitivă hotărârea Curţii de Apel din Napoli prin care s-a dispus predarea, autorităţilor competente ale României, în executarea mandatului european de arestare emis la 3 mai 2023 de către Tribunalul Bucureşti în dosarul penal referinţa nr. 2018/2015, pentru executarea pedepsei de 6 ani închisoare aplicată acestuia prin sentinţa nr. 74 din 8 februarie 2018, pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României, devenită executivă în urma deciziei penale a aceleiaşi Înalte Curţi nr. 38/02.05.2023, pentru infracţiunile de trafic de influenţă şi spălare de bani săvârşite în România în perioada 2009-2013”, spune Gorghiu.

Astfel, potrivit ministrului Justiţiei, zilele următoare se aşteaptă primirea comunicării oficiale a hotărârii către autorităţilor române şi continuarea demersurilor pentru predarea efectivă a lui Darius Bogdan Vâlcov.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *