Ionuț Stroe, despre pensiile speciale: Dacă Ministerul Muncii s-ar mișca suficient de rapid, am putea avea vot final în această săptămână

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, a declarat luni, la Prima News, că legea pensiilor speciale ar putea fi adoptată în această săptămână de Parlament dacă Ministerul Muncii “s-ar mișca suficient de rapid”.
Întrebat dacă el crede că legea pensiilor speciale va fi adoptată în Camera Deputaţilor în această săptămână, Ionuţ Stroe a răspuns:

“Aş minţi dacă v-aş spune că problema este rezolvată. Există proiect în momentul de faţă la Senat în comisii. Dacă Ministerul Muncii s-ar mişca suficient de rapid şi în urma întâlnirii de astăzi ar transmite Parlamentului amendamentele, măsurile, propunerile pentru a îmbunătăţi acest act legislativ, am putea avea în procedură parlamentară acel draft pe un vot final până la sfârşitul acestei săptămâni. Dar, având în vedere experienţa altor legi care au fost declarate neconstituţionale, nu aş miza pe o grabă sau pe o accelerare forţată a acestui proces legislativ pentru că de data asta ne propunem să promovăm un proiect care să stea în picioare indiferent de cum va fi contestat ulterior sau de testul de constituţionalitate de la Curte. Avem expertiză internaţională, noi, liberalii, suntem deja la al treilea proiect legislativ pe care îl elaborăm pentru eliminarea pensiilor speciale şi ne dorim ca de data asta să fie unul cu rezultate concrete, să nu fie întors în Parlament pentru motive care ţin de constituţionalitate şi evident de legalitate”.

El a adăugat că trebuie construit un sistem de pensii care să fie şi sustenabil.

“Trebuie să construim un sistem de pensii care să fie şi sustenabil, trebuie să echivalăm regimul acesta special de până acum cu principiul contributivităţii. Sunt lucruri foarte complicate. Nu ştim dacă o săptămână ar fi suficient, dar dacă Ministerul Muncii va depune un efort suplimentar probabil va putea să facă într-o săptămână ce nu a făcut în câteva luni”, a mai transmis Ionuţ Stroe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *