Israelul se pregăteşte de război cu Libanul. Se aşteaptă ca 6.000 de rachete să fie lansate din Liban în primele zile de conflict. Militarii israelieni sunt îngrijoraţi şi de eficienţa dronelor kamikaze iraniene

Oficialii israelieni se aşteaptă ca 6.000 de rachete să fie lansate din Liban în primele zile de război, dacă izbucneşte un nou conflict cu Hezbollah, arată Israel Hayon. Ei avertizează, de asemenea, cu privire la pene de curent pe scară largă şi sute de decese civile. Tensiunea rămâne ridicată la graniţa de nord a Israelului, pe fondul provocărilor sporite din partea grupului militant libanez susţinut de Iran.

Conform scenariului armatei Israelului, aceasta trebuie să facă faţă unui număr impresionant de rachete, aproximativ 6.000 pe zi în primele zile, iar pe urmă în jur la 1.500-2.000. Numerele sunt astronomice, în comparaţie cu aproximativ 300 de rachete zilnice, în medie, pe timpul ultimelor campanii militare, Operation Shield şi Arrow.

Acest număr impresionant de rachete ar trece de scutul antiaerian israelian şi ar produce aproximativ 500 de victime în rândul civililor, rănirea a câtorva mii, dar şi distrugerea locuinţelor, fabricilor şi paralizarea oraşelor prin pene de curent şi lovirea infrastructurii vitale.

O altă îngrijorare vine de la faptul că un viitor conflict cu Libanul nu va fi unul limitat, el se va extinde şi în Fâşia Gaza şi West Bank şi va fi coordonat de Iran prin facţiunile pe care le are în regiune. Militarii israelieni au arătat şi eficacitatea dronelor kamikaze iraniene, văzută în războiul Rusiei în Ucraina, care va trebui contracarată.

Armata israeliană a găsit ca slăbiciune şi crizele interne legate de reforma judiciară şi protestul unor militari în rezervă care au anunţat că nu vor merge la luptă dacă va fi limitată puterea Curţii Constituţionale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *