Jaf neobişnuit: Un bărbat a fost arestat după ce a furat 200.000 de ouă de ciocolată

Un bărbat poreclit de poliţie “iepuraşul de Paşte” a fost condamnat la 18 luni de închisoare după ce a furat aproape 200.000 de ouă de ciocolată Cadbury Creme.

Joby Pool, în vârstă de 32 de ani, a furat ouă de ciocolată în valoare de peste 31.000 de lire sterline când a pătruns într-o unitate industrială din Telford, pe 11 februarie, şi a fugit cu întreaga cantitate într-o remorcă furată.

Judecătorul Anthony Lowe l-a condamnat pe Pool la 18 luni de închisoare la tribunalul din Shrewsbury, jumătate din pedeapsă urmând să fie petrecută în închisoare, iar cealaltă jumătate pe bază de permis. Cele şase luni pe care le-a petrecut deja în arest preventiv vor fi luate în calcul pentru cele nouă luni de închisoare.

În timpul unei audieri anterioare, procurorul Owen Beale a declarat că Pool a folosit un tractor pentru a pătrunde într-o unitate industrială aparţinând SW Group Logistics din Stafford Park, Telford, şi pentru a tracta remorca în care se aflau ouăle de ciocolată.

Beale a declarat că Pool a fost oprit de poliţie în timp ce conducea un vehicul care fusese furat din zona Yorkshire în octombrie, relatează The Guardian .

“Este clar că nu a fost o infracţiune de moment, dacă pot spune aşa, pentru că luase cu el un tractor şi trebuia să ştie că marfa era acolo în primul rând”, a spus Beale. “Aceasta este în mod clar o chestiune infracţională organizată. Nu afli din întâmplare că o remorcă cu o asemenea valoare este disponibilă”.

Judecătorul Lowe nu a fost convins că Pool a fost singura persoană implicată în planificarea furtului. “Dacă ne uităm la ceea ce trebuie să se fi întâmplat aici, avem de-a face cu un grad semnificativ de planificare. Trebuie să fi existat informaţii din interior sau o recunoaştere pentru a identifica remorca şi dacă merita să fie luată”, a spus el.

Joby Pool, din Tingley, în apropiere de Leeds, a recunoscut anterior furtul, deteriorarea unui lacăt din parcul de rulote şi conducerea fără asigurare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *