James Cameron, avertisment cu privire la inteligența artificială: “V-am avertizat în 1984 (cu Terminator) și nu ați ascultat”

Regizorul canadian James Cameron susține avertismentele experților în inteligență artificială cu privire la potențialele pericole prezentate de progresele în inteligența artificială.

Cameron a spus că este important să evaluăm cine dezvoltă tehnologia și dacă o fac pentru profit – “predând lăcomia” – sau pentru apărare, “predând paranoia”.

“V-am avertizat în 1984 [cu Terminator] și nu ați ascultat. Cred că transformarea AI într-o armă este cel mai mare pericol. Cred că, în ceea ce privește inteligența artificială, vom intra în echivalentul unei curse a înarmării nucleare și, dacă nu o construim noi, ceilalți o vor construi cu siguranță, iar apoi va escalada. Ne putem imagina [ce înseamnă] o inteligență artificială într-un teatru de luptă, toată lupta fiind desfășurată de computere cu o viteză la care oamenii nu mai pot interveni și nu au nicio capacitate de a reduce escaladarea”, a spus Cameron, pentru CTV.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *