Jocul la dublu al Turciei: În timp ce Erdogan bate palma cu Putin, producătorul dronelor Bayraktar deschide fabrică în Ucraina

Producătorul turc de drone Bayraktar, Baykar Makina, va construi o fabrică în Ucraina, a declarat ambasadorul Ucrainei în Turcia, Vasily Bodnar, într-un interviu acordat RBC-Ucraina.

“Uzina va fi construită. Cu doar o săptămână în urmă, guvernul a aprobat un acord bilateral și l-a trimis Parlamentului pentru ratificare, un acord privind construcția uzinei în sine”, a declarat Bodnar.

Potrivit ambasadorului, Baykar și-a creat deja o companie subsidiară în Ucraina. Această companie a cumpărat terenul pentru fabrică. Compania a dezvoltat ea însăși proiectul uzinei și intenționează să îl implementeze până la capăt, deoarece a fost aproape un angajament personal al proprietarilor companiei de a face această producție în Ucraina.

Decizia este politică și practică, deoarece o parte semnificativă a modelelor care vor fi produse la această uzină vor avea componente fabricate în Ucraina.

“Poate fi vorba de motoare, alte piese de schimb, roți, o mulțime de lucruri diferite pe care le avem de înaltă tehnologie și care pot fi folosite pentru aceste avioane”, a declarat Bodnar.

Ambasadorul a adăugat că atât înainte de război, cât și acum, sfera tehnologiilor de apărare este unul dintre motoarele relațiilor ucraineano-turce.

“În ciuda războiului, companiile noastre continuă să își îndeplinească obligațiile. Poate nu în volume atât de mari precum cele planificate, dar ele nu abandonează această muncă, iar acest lucru arată, de asemenea, cât de responsabil este partenerul nostru, care nu lasă partea turcă singură cu problemele sale, în primul rând, în furnizarea acelor lucruri care sunt necesare pentru apărarea lor”, a conchis Bodnar.

Baykar este o companie privată turcă din domeniul apărării, specializată în UAV-uri, C4I și inteligență artificială. În plus, de la înființarea sa în 1986, compania s-a concentrat pe producția de piese auto, dar ulterior această direcție a fost înlocuită de proiectarea de sisteme aeriene fără pilot. În prezent, Baykar creează UAV-uri atât pentru piața internă, cât și pentru cea externă. Compania este cunoscută, în special, pentru drone de atac, cum ar fi Bayraktar TB2 și Bayraktar Akinci.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *