Kadîrov critică dur decizia autorităților militare ruse: ‘Am efectuat schimbul în condiții ucrainene. Situația este de neînțeles pentru mine’

Șeful Ceceniei, Ramzan Kadîrov, critică dur decizia autorităților militare ruse de a accepta un schimb de prizonieri cu Ucraina, operațiune care i-a inclus și pe luptătorii străini capturați la uzina Azovstal din Mariupol. Kadîrov se arată nemulțumit de faptul că nu a fost consultat și afirmă că schimbul a fost făcut în condiții dictate de Ucraina.

“Extrem de nemulțumit de schimbul de ieri. Chiar și situația în sine este în mare parte de neînțeles pentru mine. Întotdeauna, atunci când s-au luat decizii de luptă sau tactice, noi, participanții activi la operațiunea specială, am fost consultați. Dar aici…

Înțeleg că Ministerul Apărării și FSB-ul văd mai bine de la vârf, dar cred că infractorii care sunt recunoscuți ca teroriști nu ar trebui să fie schimbați cu militari. Aș înțelege dacă ar exista un schimb echivalent – un militar pentru un militar, un agent pentru un agent. Avem o mulțime de militari capturați în cadrul forțelor armate, care pot fi schimbați în proporție de o sută la unu, așa că vor mai fi câțiva.

Am efectuat schimbul în condiții ucrainene. Acest lucru nu este corect. Luptătorii noștri i-au zdrobit pe fasciști în Mariupol, i-au condus la Azovstal, i-au afumat din subsoluri, au murit, au fost răniți și contuzionați. Predarea chiar și a acestui terorist de la Azov ar fi trebuit să fie inacceptabilă. Și astfel nu este surprinzător că luptătorii, care au eliberat Mariupol și se află acum pe linia frontului, își spun punctul de vedere – să nu-i ia pe naziști prizonieri.

Apropo, cei dintre naziști, care au insultat onoarea poporului cecen, au răspuns pe deplin pentru fiecare cuvânt josnic al lor în timpul captivității lor, au regretat amarnic și s-au căit cu lacrimi pentru ceea ce au făcut.

Repet, cele de mai sus reprezintă opinia mea personală și nu afectează în niciun fel principiul nostru principal imuabil: orice ordin al Comandantului Suprem este respectat!”, scrie Kadîrov pe canalul său de Telegram.

Declarația a fost făcută in contextul în care Ucraina a anunţat miercuri schimbul cu Rusia a 215 militari, printre care şefi ai apărării de la combinatul siderurgic Azovstal din oraşul Mariupol, simbol al rezistenţei la invazia rusă.

“Am reuşit să eliberăm 215 de persoane”, cel mai mare schimb de la începutul invaziei ruse în februarie, a declarat la televiziune şeful administraţiei prezidenţiale de la Kiev, Andrii Iermak.

Rusia a recuperat 55 de prizonieri, inclusiv fostul deputat Viktor Medvedciuk, un apropiat al lui Vladimir Putin, acuzat de înaltă trădare în Ucraina, a precizat preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, în mesajul său zilnic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *