Kelemen Hunor nu renunță ușor la ANRE. UDMR și-a convocat grupurile parlamentare

UDMR și-a convocat grupurile parlamentare în ședință înaintea plenului reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului, care urmează să numească astăzi mai mulţi membri ai conducerii Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei, printre care şi preşedintele instituţiei. Subiectul ședinței UDMR îl reprezintă decizia de participare sau nu la ședința comună, susțin surse politice.

Începând cu ora 13, deputaţii şi senatorii se reunesc în şedinţă de plen comună pentru a alege, prin vot, preşedintele, un vicepreşedinte şi doi membri în Comitetul de reglementare al Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei.

Comisiile de specialitate ale Parlamentului au avizat favorabil, marţi, candidaţii pentru aceste funcţii.

Pentru funcţia de preşedinte al ANRE candidează George Niculescu, pentru funcţia vacantă de vicepreşedinte – Gabriel Andronache şi Nagy-Bege Zoltan, iar pentru cele două funcţii de membru în Comitetul de reglementare al ANRE sunt candidaţi Sorin Bumb, Cornelia Sulger, Florenţiu Grigore Vintilă, Adrian Borotea, Daniel Bogdan şi Radu Florin Porumb.

Surse din coaliție spun că în cazul în care Nagy-Bege Zoltan, candidatul UDMR, nu va primi susținere de la partenerii de guvernare, atunci parlamentarii UDMR ar putea boicota votul.

Candidatul pentru funcţia de preşedinte ANRE, George Niculescu, este susţinut de partidele din coaliţia de guvernare. El este în prezent secretar de stat, din partea PNL, în Ministerul Energiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *