​Laura Kovesi: “România nu este cea mai coruptă țară din UE” / “Nu voi candida la alegeri”

“România nu este cea mai coruptă țară din UE”, a declarat, într-un interviu acordat Euronews, procurorul-general european Laura Kovesi.

“Cunosc situația din 22 de state membre. Faptul că nu există anchete în anumite state membre nu înseamnă că acestea sunt curate și că acolo nu există corupție. Faptul că există cazuri de corupție pe care le anchetăm în România, asta nu înseamnă că ea este o țară coruptă sau că este mai coruptă decât alte țări”, a spus Laura Kovesi.

Ea a negat ferm că va candida pentru alegerile prezidențiale din 2024 în România. “Am avut o vizită de două zile în timpul vacanței mele. Nu cred că este o problemă dacă în timpul meu liber merg la o librărie, într-o biserică sau la o cofetărie. Alegerea este a mea. Am spus de mai multe ori că nu voi candida la alegeri. Nu mi-am schimbat părerea”, a subliniat Kovesi.

Întrebată de ce se numără printre preferințele românilor în sondaje când vine vorba de posibili candidați la președinție, Kovesi a subliniat că ea nu a cerut să participe la niciun sondaj. “Probabil că există oameni care nu pot trăi fără să se gândească la mine”, a glumit Kovesi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *