Lider sindicat: Protestul de la Ministerul de Finanţe s-a extins în toată ţara: “Este posibil ca guvernul să intre într-un blocaj financiar foarte puternic”

Liderul Sed Lex, Vasile Marica, spune că protestul spontan de joi al angajaţilor Ministerului de Finanţe s-a extins în toată ţara. El afirmă că este posibil ca guvernul să intre într-un “blocaj financiar foarte puternic”.

“Sunt mari şanse să apară proteste spontane necontrolabile, deoarece s-au acumulat frustrări foarte mari în cadrul Ministerului Finanţelor, nu neapărat legat de voucherele de vacanţă sau de bani, ci e legat de sistem, de modul în care sunt trataţi oamenii. A venit acum bomboana de pe colivă cu această ordonanţă. În momentul în care noi încercam să le spunem că trebuie o grilă de salarizare separată, ne trebuie egalizarea salariilor în sistem, că avem oameni în acelaşi birou cu salarii diferite… Acum e un protest spontan care nu e organizat de sindicate. Colegii noştri nici nu vor neapărat să fim pe aici. În ţară la ora actuală au început protestele”, spune Vasile Marica.

Liderul Sed Lex spune că este posibil ca guvernul să intre într-un “blocaj financiar foarte puternic”.

“Eu nu cred că mâine (vineri – n.r.) va lucra cineva. La ora actuală, la nivel naţional, din informaţiile pe care le am la prima mână, sunt vreo 15.000 de persoane (care protestează – n.r.)”, adaugă Marica.

Sindicatele din finanţe declanşează proteste naţionale. Sunt nemulţumiţi de proiectul Ordonanţei de urgenţă privind reducerea cheltuielilor bugetare, afirmând că pierd 700 de lei sau locurile de muncă. Angajaţii Ministerului de Finanţe au pornit deja un protest spontan pe holuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *