Solistul trupei Rammstein, acuzat de infracțiuni sexuale și distribuire de stupefiante

Procuratura din Berlin a anunțat că a deschis o anchetă judiciară care îl vizează pe solistul trupei germane Rammstein, Till Lindemann, în vârstă de 60 de ani. Acesta este acuzat „pentru presupuse fapte referitoare la infracţiuni sexuale şi distribuirea de stupefiante”, a declarat acuzarea pentru AFP, confirmând informaţii de presă.

Recent, mai multe femei au lansat acuzații grave la adresa solistului. În interviuri acordate postului public german NDR și cotidianului “Süddeutsche Zeitung”, acestea au relatat că ar fi fost recrutate pentru a întreține relații sexuale cu solistul Rammstein. Mai mult, două dintre ele acuză inclusiv activități sexuale neconsimțite. Femeile au vorbit sub anonimat în fața camerei de filmat.

Scandalul a început la sfârşitul lunii mai, cu mărturia unei irlandeze de 24 de ani care l-a acuzat pe solistul şi textierul grupului că a drogat-o şi apoi a agresat-o sexual, după un concert în aceeaşi lună, în Lituania. Apoi, acuzațiile au curs valuri, din partea altor tinere, toate descriind, mai mult sau mai puţin, acelaşi scenariu.

Aceste tinere ar fi fost plasate în primele rânduri la concerte, filmate sau fotografiate pentru ca Lindemann să-şi poată alege, înainte ca unele dintre ele să fie invitate în culise, la petrecerile private care au loc după concerte.

“Aceste acuzaţii sunt în mod invariabil false. Vom urma imediat acţiunile legale pentru toate astfel de acuzaţii”, au asigurat săptămâna trecută avocaţii săi.

Rammstein este în prezent în turneu european. În Austria şi Elveţia, au fost lansate apeluri la boicot. De asemenea, urmează să cânte la Paris pe 22 iulie. Trei concerte sunt planificate la Berlin pe 15, 16 şi 18 iulie.

Evoluția formației a fost marcată de controverse, în special din cauza videoclipului pentru piesa “Pussy”, în care au fost intercalate scene de pornografie.

Rammstein, una dintre cele mai cunoscute formaţii de metal din lume și cea mai cunoscută trupă de limbă germană a păstrat aceeași componență de la înființarea din anul 1994, un caz aproape unic în formațiile de metal. Membrii spun că dacă un membru ar pleca, acesta ar fi sfârșitul lui Rammstein.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *