Lucian Bode: “ANAF trebuie să îşi facă treaba. Este anormal să obligi decidenţii politici să găsească soluţii”

Secretarul general al PNL, Lucian Bode, a declarat miercuri că ANAF trebuie să îşi facă treaba mai bine pentru a aduce bani în plus la bugetul de stat, nefiind normal să oblige decidenţii politici să ia decizii care au impact asupra a milioane de oameni, anunță Agerpres.

El a explicat că Guvernul intenţionează să adopte ordonanţe de urgenţă cu privire la reducerea cheltuielilor bugetare, ajustarea veniturilor şi rectificarea bugetară.

“Intenţia Guvernului este să adopte cel puţin trei ordonanţe de urgenţă, prima care să vizeze reducerea cheltuielilor, a doua care să vizeze ajustarea veniturilor şi a treia, dacă reuşim să ne încadrăm până la sfârşitul lunii august, ordonanţa care să vină cu rectificarea bugetară, de aceea durează mai mult decât ne-am fi dorit. Dorim să venim cu o proiecţie clară până la sfârşitul anului şi să pregătim anul 2024”, a declarat Bode.

Lucian Bode a explicat că ajustarea veniturilor nu înseamnă taxe noi, ci o mai bună colectare a veniturilor:
“Când spun ajustarea veniturilor nu mă gândesc la impozite şi taxe noi, mă gândesc în primul rând la o mai bună colectare a veniturilor. veniturile la bugetul de stat pot creşte printr-o mai bună colectare. Iar instituţiile statului cu atribuţii în domeniu, şi mă refer în special la ANAF şi la instituţiile aflate în coordonarea ANAF şi a ministerului de Finanţe, şi nu numai, trebuie să îşi facă treaba, pentru că este anormal să obligi decidenţii politici să găsească soluţii care aduc la buget câteva sute de milioane de euro având impact pe milioane de oameni, când tu, instituţie a statului cu rol de control, dacă îţi faci treaba mai bine poţi aduce la bugetul de stat miliarde de lei în plus.

La acest lucru ne gândim când spunem să creştem veniturile, să creştem colectarea, să avem venituri mai mari la bugetul de stat”, a spus Bode.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *