Macron, către SUA și Norvegia: Vă mulțumim pentru energie și gaze, dar nu putem să plătim de patru ori mai mult decât prețul la care vindeți industriei voastre

Președintele francez Emmanuel Macron a declarat că națiunile europene ar trebui să se alăture economiilor asiatice pentru a cere ca SUA și Norvegia să dea dovadă de mai multă prietenie prin vânzarea de gaze la prețuri mai mici.

Adresându-se în cadrul unei conferințe a antreprenorilor la Paris, Macron a declarat că țările care sancționează Rusia sunt unite ca “luptători pentru libertate”, dar divizate ca producători sau consumatori de combustibil fosil.

“Într-un spirit de mare prietenie, le vom transmite aliaților noștri americani și norvegieni: “Sunteți extraordinari, ne furnizați energie și gaze, dar un lucru care nu poate continua prea mult timp este ca noi să plătim de patru ori mai mult decât prețul la care vindeți industriei voastre””, a spus Macron. ” Asta nu este tocmai ceea ce înseamnă prietenie”, informează globaltimes.cn.

Franța intenționează să ridice această problemă în special în cadrul G7, a spus el. Piața gazelor nu există cu adevărat în acest moment, a spus președintele francez, adăugând că economiile de vârf ar trebui să încerce să o readucă la un coridor de preț care “are sens”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *