Macron: Franţa nu va răspunde cu arme nucleare dacă Rusia le va folosi

Preşedintele francez Emmanuel Macron a declarat că Franţa nu va răspunde cu arme nucleare în cazul în care Rusia le va folosi împotriva Ucrainei, scrie Sky News.

“Doctrina noastră se bazează pe interesele fundamentale ale naţiunii”, a declarat el la postul public de televiziune France 2. “Acestea sunt definite în mod clar şi nu ar fi deloc afectate în mod direct dacă, de exemplu, ar avea loc un atac nuclear balistic în Ucraina, în regiune”.

Discuţia a marcat prima dată când Macron a vorbit în detaliu despre doctrina de descurajare nucleară a Franţei în ceea ce priveşte Ucraina – dar a adăugat că nu este bine să se vorbească prea mult despre aceasta.

În ciuda ameninţărilor pe care le-a lansat, nu există indicii că preşedintele rus Vladimir Putin îşi mută armele nucleare.

Liderul francez a declarat că Putin trebuie să se întoarcă la masă pentru a discuta despre pacea din Ucraina şi că el crede că Kievul va trebui să negocieze cu el la un moment dat.

“Astăzi, în primul rând, Vladimir Putin trebuie să oprească acest război, să respecte integritatea teritorială a Ucrainei şi să se întoarcă la masă pentru discuţii”, a spus el.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *