Macron și Putin au vorbit peste două ore. Preşedintele rus cere Occidentului să nu mai ofere arme Ucrainei.

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, i-a cerut omologului său francez, Emmanuel Macron, în cursul conversaţiei de marţi, care a durat mai mult de două ore, ca Occidentul să nu mai furnizeze armament Ucrainei, acuzând Kievul că nu este “serios” în negocieri.

“Occidentul ar putea ajuta la oprirea acestor atrocităţi prin exercitarea influenţei adecvate asupra autorităţilor de la Kiev, precum şi prin oprirea aprovizionării cu arme a Ucrainei”, a comunicat Preşedinţia Rusiei, potrivit cotidianului Le Figaro.

“Kievul nu este pregătit pentru o activitate serioasă în negocierile de pace”, a subliniat Vladimir Putin în conversaţia cu Emmanuel Macron.

Preşedinţia Franţei a transmis, potrivit cotidianului Le Parisien, că Emmanuel Macron a vorbit două ore şi zece minute cu Vladimir Putin.

Potrivit Kremlinului, citat de agenţia Interfax, preşedintele Franţei “a exprimat preocupări privind securitatea alimentară la nivel mondial”, iar Vladimir Putin a răspuns că situaţia “a devenit complicată în principal din cauza sancţiunilor impuse de ţările occidentale”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *