MAI anunţă constituirea grupului de lucru pentru elaborarea noii structuri a IPJ Constanţa

Ministerul Afacerilor Interne anunţă că luni a avut loc prima şedinţă a grupului de lucru desemnat pentru elaborarea noii structuri a Inspectoratului de Poliţie a Judeţului Constanţa. Reorganizarea are loc în urma incidentului de la 2 Mai.

Potrivit MAI, în cadrul şedinţei au fost stabilite obiectivele principale, modul de lucru şi calendarul de implementare a reformelor solicitate de conducerea Ministerului Afacerilor Interne.

Organigrama Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa va fi constituită astfel încât să reflecte pe deplin cerinţele şi necesităţile comunităţii locale din judeţ, luând în considerare contextul infracţional şi specificul activităţilor de aplicare a legii din zona de competenţă, a mai anunţat MAI.

“Scopul grupului este de a regândi întreaga structură a IPJ Constanţa pentru a-l transforma într-o structură poliţienească capabilă să combată eficient infracţionalitatea locală. Judeţul Constanţa este unul de graniţă, inclusiv a UE, avem în Constanţa obiective care au o pronunţată importanţă strategică civilă, industrială şi militară, CNE Cernavodă, Porturile şi Şantierele Navale de la Constanţa şi Mangalia, Podurile de la Cernavodă şi Giurgeni-Vadul Oii, Baza militară de la Kogălniceanu. De asemenea, regăsim în judeţul Constanţa forme ale infracţionalităţii care se încadrează în priorităţile de acţiune ale MAI, trafic de droguri, trafic de persoane, contrabandă, evaziune fiscală, migraţie ilegală, crimă organizată”, a declarat ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu.

Ministrul de Interne a vorbit şi despre resursele umane şi logistice.

“Pe de altă parte, vom aborda şi lipsa de resurse umane şi logistice. Inspectoratul va trebui echipat şi dotat corespunzător şi ne vom concentra şi pe această direcţie. În sfârşit, dar nu în ultimul rând, organizarea şi echiparea logistică nu poate suplini pregătirea profesională, deontologia şi integritatea, munca intensă pentru aplicarea legii şi apărarea drepturilor cetăţenilor. De aceea, am cerut tuturor structurilor MAI o nouă atitudine faţă de muncă a tuturor cadrelor, bazată pe responsabilitate, profesionalism, integritate, disciplină şi dedicare faţă de lege şi cetăţean”, a mai spus Predoiu.

Din grupul de lucru constituit prin ordin al ministrului Afacerilor Interne fac parte specialişti ai MAI şi ai Inspectoratului General al Poliţiei Române. De asemenea, prin acelaşi ordin de ministru s-a stabilit faptul că vor fi consultaţi şi experţi din structurile poliţieneşti ale unor state cu care România are parteneriate strategice.

Doi tineri au murit şi alţi trei au fost răniţi după ce un şofer de 19 ani i-a lovit cu maşina în localitatea constănţeană 2 Mai. El s-a urcat la volan după ce consumase droguri. Anterior, tânărul fusese oprit de poliţie, în maşina sa fiind găsite substanţe psihoactive, însă a fost testat doar pentru consum de alcool.

Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, a propus, după episodul din judeţul Constanţa, confiscarea maşinilor conduse de şoferii care au consumat alcool sau droguri şi a celor celor care transportă droguri. O altă propunere este mărirea termenului pentru redobândirea permisului de conducere, atunci când acesta a fost anulat, ca urmare a consumului de alcool şi droguri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *