Mai multe ţări, inclusiv România, participă la operaţiunile contra incendiilor din Franţa

Mai multe state din cadrul Uniunii Europene, inclusiv România, vor trimite echipaje pentru operaţiunile de stingere a incendiilor de vegetaţie din Franţa, confirmă Comisia Europeană, după un anunţ similar al preşedintelui Emmanuel Macron.

“Franţa a activat Mecanismul UE de protecţie civilă în contextul incendiilor de vegetaţie. Am trimis patru avioane din cadrul Flotei UE de intervenţii, care erau poziţionate în Grecia şi Suedia. În plus, echipe de pompieri din Germania, Polonia, Austria şi România sunt pe drum, pentru a le oferi ajutor echipelor de intervenţie”, a comunicat Comisia Europeană, prin Twitter.

“Germania, Grecia, Polonia şi, în următoarele ore, România şi Austria: partenerii noştri europeni vin în ajutorul Franţei în contextul incendiilor. Le mulţumesc! Solidaritatea europeană este în funcţiune!”, a afirmat, la rândul său, preşedintele Emmanuel Macron, prin Twitter.

În Franţa sunt în prezent nouă incendii de vegetaţie active, în zonele Beaulieu-sur-Layon şi Maire-et-Loire (nord-vest), Boisbreteau, Saint-Magne, Hostens şi Landiras (Gironde, sud-vest), în Mostuejouls (Aveyron, sud), Romeyer (Drome, sud) şi Coiselet (Jura, sud-est), conform cotidianului Le Figaro.

“Pe întregul teritoriu al Franţei, peste 10.000 de pompieri şi angajaţi ai Securităţii civile sunt mobilizaţi pentru a lupta împotriva flăcărilor. Aceştia sunt eroii noştri”, a subliniat Emmanuel Macron.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *