Marcel Ciolacu aruncă în aer rotativa: “Orice negociere privind viitorul cabinet trebuie suspendată”. Reacția celorlalte partide din coaliție

Orice negociere privind viitorul cabinet trebuie suspendată până la rezolvarea solicitărilor sindicatelor și a reformei pensiilor speciale, spune președintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu.

“De când am intrat la guvernare prioritatea noastră a fost stabilitatea țării și buna guvernare, astfel încât românii și economia româneasca să treacă mai ușor peste multiplele crize cu care ne confruntăm. E clar că în acest moment agenda românilor nu mai coincide cu agenda politică, iar eu am promis că niciodată nu am să pun interesele politice mai presus de intereselor românilor”, a scris, sâmbătă, Ciolacu pe Facebook.

Din acest motiv, crede președintele PSD, în acest moment, prioritatea tuturor decidenților politici trebuie să fie rezolvarea solicitărilor sindicatelor, dar și restanța majoră privind reforma pensiilor speciale: “Până la rezolvarea acestor două priorități, orice negociere privind viitorul cabinet trebuie suspendată. Coaliția are datoria să se reunească în primul rând pentru urgențele românilor, iar programul de guvernare viitor este obligatoriu să prevadă soluțiile sustenabile și un termen clar pentru noua lege a salarizării”.

Europarlamentarul și vicepreședintele PNL Robert Sighiartău a reacționat, pe Facebook, la anunțul lui Marcel Ciolacu care vrea amânarea rotativei.

“Dascălii au tot dreptul să se revolte.
Politicienii cu responsabilități executive nu au dreptul să se scuze.
De 1 an și ceva erau obligați prin Ministerul Muncii să vină cu soluții privind taierea pensiilor speciale și rezolvarea inechităților din sistemul salarial public.
Modul PSD-ului și a dl. Ciolacu de a face politică rămâne același. Un joc dublu care are menirea să manipuleze opinia publică”, a spus Robert Sighiartău.

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a reacționat imediat după declarația lui Marcel Ciolacu. “Sunt de acord cu această propunere! Guvernarea este pentru oameni, prioritățile societății trebuie să fie și prioritățile coaliției de guvernare”, a spus Hunor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *