Marcel Ciolacu joacă tare: Fiul și soția lui Buzatu “executați” și ei. Fiul a demisionat din SGG iar soția a fost suspendată din partid

Biroul Permanent Naţional al PSD, reunit sâmbătă dimineaţă în format online, a decis să-l excludă din partid pe liderul organizaţiei Vaslui, Dumitru Buzatu, prins în flagrant când lua mită.

Președintele PSD Marcel Ciolacu le-a cerut colegilor săi din Consiliul Politic Național al PSD să nu se meargă cu jumătăți de măsură în Cazul Buzatu.

“Nu mergem cu jumătăți de măsură!”, a tunat Marcel Ciolacu în ședință.

După ce s-a votat excluderea din partid a lui Dumitru Buzatu, președintelui al CJ Vaslui și al organizației județene a PSD Vaslui în urmă reținerii sale de către procurorii DNA în urma unui flagrant pentru mită, liderii social-democrați au luat act de demisia lui Tudor Buzatu, fiului lui Dumitru Buzatu, din funcția de secretar de stat la Secretariatul General al Guvernului și suspendarea din PSD a senatorului Gabriela Crețu, soția lui Dumitru Buzatu.

Buzatu a fost dus la audieri în zorii zilei, după percheziţiile care au avut loc la locuinţa sa din comuna Ştefan cel Mare, județul Vaslui. Buzatu a fost prins vineri seara în timp ce primea 1,25 milioane de lei mită pentru a ajuta o companie să obţină un contract.

Conform surselor, este vorba despre o mită dată pentru continuarea drumului strategic Bârlad – Laza – Codăești, un drum a cărui valoare totală de execuție depășește 222.000.000 lei.

Senatoarea PSD Gabriela Creţu s-a revoltat pe grupul de comunicare al senatorilor PSD după ce a fost suspendată din partid.

“Aştept explicaţie statutară şi legală pentru suspendarea mea din partid. Voi face contestaţie la Comisia de integritate”, a scris Gabriela Creţu pe grupul senatorilor PSD imediat după ce a fost suspendată din partid.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *