Mercedes a prezentat la salonul de la Munchen conceptul CLA, o mașină electrică ce va avea autonomie de 750 km în versiunea de serie

Mercedes-Benz a prezentat la salonul de mobilitate de la Munchen un concept numit CLA care deschide o nouă clasă de vehicule în gama mărcii germane. Noul CLA va fi lansat în 2025 și vor urma alte modele electrice compacte, inclusiv două SUV-uri.

Noul CLA va fi primul dintre cele patru modele care vor fi construite pe o arhitectură denumită Mercedes Modular Architecture (MMA), platformă prin care Mercedes să facă trecerea la electrificare. Această platformă flexibilă va permite și construirea de modele pe benzină, dar și hibride, pe aceleași linii de asamblare. Și viitorul CLA, care va fi lansat în 2025, va avea și versiuni cu motor termic.

Noul CLA este primul model care va fi lansat pe această arhitectură, va mai urma un break și vor fi și două SUV-uri.

Mercedes spune că noul CLA va fi una dintre cele mai eficiente mașini electrice construite vreodată: autonomia va putea trece de 750 km, consumul va fi de 12 kWh/100 km și va fi posibilă încărcarea rapidă care să ducă în 15 minute autonomie la 400 km.

Mercedes insistă și pe designul conceptului, despre care spune că “transmite putere atletică”.

Trenul de rulare derivă din cel prezentat anterior pe un concept denumit EQXX, a cărui autonomie putea trece de 1.000 km.

Ole Kallenius, șeful Mercedes, a spus că prețul mediu de vânzare pentru modelele mărcii a crescut cu 43% în ultimii patru ani, ajungând la 73.000 de euro/mașină.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *