Mii de angajaţi ai aeroporturilor din Marea Britanie intră în grevă de Crăciun

Lucrătorii de la frontieră din Marea Britanie anunţă o grevă majoră de Crăciun. Se anunţă aglomeraţie în marile aeroporturi britanice, iar The Telegraph estimează chiar anularea mai multor zboruri.

Angajaţii de la frontiera aeroporturilor şi porturilor britanice vor intra în grevă la date cheie din decembrie, în timp ce sindicatul cere guvernului să revină la masa negocierilor.

Aproximativ 15.000 de membri ai sindicatului PCS (sindicatul funcţionarilor publici – n.r.) au votat luna trecută în favoarea grevei, în cadrul unei dispute privind salariile, pensiile, locurile de muncă şi disponibilizările, relatează AFP.

Sindicatul a confirmat miercuri că membrii săi vor ieşi în stradă în perioada 23-26 decembrie şi din nou în perioada 28-31 decembrie.

Acţiunea va avea loc în şase aeroporturi din Marea Britanie – Birmingham, Cardiff, Gatwick, Glasgow, Heathrow (terminalele 2-5) şi Manchester – precum şi în portul Newhaven.

Mark Serwotka, secretarul general al sindicatului PCS, a declarat că grevele vor avea un “efect major” asupra persoanelor care folosesc serviciile publice din Marea Britanie.

Acţiunea va avea loc în contextul în care s-au anunţat deja greve la trenuri şi autobuze în perioada premergătoare Crăciunului.

“Am încercat de luni de zile să negociem, dar am fost ignoraţi”, a declarat el în cadrul unei conferinţe de presă la Londra. “Nu a fost pus la dispoziţie sau pus pe masă niciun ban”.

Marţi, doi reprezentanţi ai aviaţiei au declarat la seminarul Abta’s Travel Matters că pasagerii ar trebui să se aştepte la aglomeraţie, dar sistemul va rezista. Cu toate acestea, The Telegraph – citând “un şef de aeroport” – a declarat că cel mai probabil vor fi curse anulate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *